top of page

Klankbordgroep Vluchtelingen Gemeente Amsterdam speelt spel

Bijgewerkt op: 27 feb. 2019

Op 16 juli heeft de Klankbordgroep Vluchtelingen Gemeente Amsterdam WAARDEN?! Het spel gespeeld. Bijzonder aan deze bijeenkomst was de gevarieerde groep. Naast beleidsmakers waren er ook nieuwkomers waarvan sommige al jaren in Nederland wonen en anderen pas een aantal maanden. De situaties, wetten en kernwaarden die aan bod kwamen, zijn daardoor vanuit veel verschillende perspectieven besproken.


Kim van Walbeek zegt over het spel: 'Het waardenspel heeft gesprekken op gang gebracht die je in andere situaties niet snel zou voeren. We hebben elkaar beter leren kennen en begrijpen door het over verschillende situaties te hebben. Ook heeft het spel laten inzien dat veel dingen niet zo zwart/wit zijn als je in eerste instantie denkt. Vaak wordt gedacht dat nieuwkomers zich moeten aanpassen aan Nederland, maar zij brengen zelf ook heel mooie dingen mee uit hun cultuur. Dit kwam ook naar voren in het spel. Het is een manier om inhoud te geven aan de Participatieverklaring, een manier die beklijft doordat er de tijd wordt genomen om discussies te voeren en doordat situaties persoonlijk worden gemaakt.'


In gesprek over de wetten, situaties en de waarden.

Spelafsluiting waarbij iedereen zijn inzichten en conclusies kan delen en er naar de overkoepelende betekenis van de drie Nederlandse kernwaarden besproken wordt.

93 weergaven0 opmerkingen

Comentários


Blijf op de hoogte

bottom of page