top of page

Spelen met trainees van het YPPS: vanuit een persoonlijk en maatschappelijk perspectief

Op 7 juni mocht ik WAARDEN?! Het spel spelen met de trainees van het Young Professional Programma voor Statushouders van Gemeente Amsterdam. Het is een unieke groep om het spel mee te spelen, omdat ze situaties en wetten benaderen en bespreken vanuit zichzelf, maar ook als ambtenaar met een maatschappelijke blik. Zo werd de wet waarmee het uiten van geloof als politieagent verboden wordt (behalve bij werken op kantoor) niet alleen besproken vanuit een persoonlijk perspectief, maar werd ook de achterliggende redenering gezocht en bediscussieerd.


Daarnaast is het een zeer gevarieerde en betrokken groep die zich open durfde te stellen en bereid was persoonlijke verhalen met elkaar te delen. Ik heb het als een zeer bijzondere en leuke ochtend ervaren.


Dank Zahraa Attar, Basel Malki, Sary Samir Elkenany, Rawan Shkeifah, Souria Hamade, Bassit Aboälsaud en alle andere trainees voor het meespelen en Kim van Walbeek, Sara Sheikhi en Peter Spaans voor jullie uitnodiging. Lijkt het jou ook interessant om op een speelse manier een intercultureel dialoog over Nederlandse waarden en wetten te voeren? Neem contact met me op.


67 weergaven0 opmerkingen

Comments


Blijf op de hoogte

bottom of page