top of page

Het spel spelen bij Gemeente Amsterdam

Bijgewerkt op: 27 jul. 2018

Op 22 juni mocht ik 'WAARDEN?! Het spel' spelen bij Gemeente Amsterdam als onderdeel van het Young Professionals Programma voor Statushouders (YPPS). De betekenis en invulling van de waarden vrijheid, gelijkwaardigheid en solidariteit in Syrië, Eritrea, Iran, Turkije en Nederland zijn gespeeld, besproken en in kaart gebracht. Het was een ontzettend leerzame en leuke ochtend.


Filiz Çatalgöl, junior projectleider YPPS beschrijft het spel als volgt: 'WAARDEN?!Het spel is een inspirerende methode voor het bespreken van gevoelige onderwerpen met een diverse groep mensen. De meerwaarde van het spel is tweeledig: alle deelnemers krijgen belangrijke feitelijke kennis mee over diverse wetten in Nederland en er wordt ruimte gecreëerd voor de dialoog over interculturele verschillen. Deelnemers worden zich bewust van hun eigen opvattingen en gedragingen en de gezamenlijke culturele noemers binnen de groep. Een ontzettend toffe manier om ongeschreven regels bloot te leggen en te herschrijven!’


Deelnemers doen een rollenspel waarbij wordt uitgespeeld hoe er in Syrië met je ouders wordt omgegaan als die te oud zijn om voor zichzelf te zorgen.


32 weergaven0 opmerkingen

Comments


Blijf op de hoogte

bottom of page